Kesbeke
Vergroeningsplan assortiment
Nulmeting gedaan en doelen geformuleerd voor 2021/2022
99% van de artikelen die Kesbeke produceert of in de markt zet bevatten geen dierlijke componenten. Hierin worden geen veranderingen voorzien voor de toekomst.
99% van de ingrediënten die Kesbeke gebruikt zijn van plantaardige oorsprong. Hierin worden geen veranderingen voorzien voor de toekomst.
Bekijk de top 10 best verkopende artikelen en onderzoek de mogelijkheid om 1 of 2 biologische varianten te introduceren in 2022 naast deze bestaande hardlopers.
Vrijwel alle ingekochte groenten voldoen aan GlobalG.A.P. Doel voor 2022 is om tot een beter meetbare methode te komen om over onze duurzame landbouwproducten te kunnen communiceren.
Momenteel worden er geen grondstoffen gebuikt uit duurzame zeebouw. In 2022 zal onderzocht worden of bepaalde zeebouw grondstoffen gebruikt kunnen worden voor Kesbeke's fijne tafelzuren.
Inzet van voedselverspillingsingrediënten zoals afsnijdsels en "misvormde " oogst artikelen vergroten in 2022 door een nog nauwere samenwerking met contracttelers.
Van de 50 grootste artikelen van Kesbeke hebben 49 artikelen (98%) een Nutri-Score A en 1 artikel (2%) een Nutri-Score B. Doel voor 2022 is om 100% van de artikelen een Nutri-Score A te hebben.
100% van de artikelen van Kesbeke heeft een zoutgehalte dat onder de richtlijnen ligt die de Wereldgezondheidsorganisatie heeft gesteld als doel voor tafelzuren in 2025.
95% van Kesbeke's gebruikte verpakkingen bestaan uit recyclebaar glas, labels en staal. Circa 5% bestaat uit plastics waar een verbeterprogramma richting eind 2022 uitgewerkt zal worden.
Kesbeke hanteert intern een beschreven Code of Conduct. Kesbeke heeft tot doel gesteld om minimaal 90% van haar toeleveranciers voor eind 2022 haar CoC of een vergelijkbare te laten ondertekenen.
Kesbeke is MVO gecertificieerd niveau 3; Platina partner van United Packaging Forest; Business partner van WNF, KWF, War Child en Kika. Daarnaast ondersteunt Kesbeke initiatieven van haar medewerkers.
Organiseer tweemaal per jaar een overleg om de oplossingen van de partners van Greenfoodfinder te bekijken om te beoordelen of ze een bijdrage kunnen leveren aan de bovenstaande vergroeningsplannen.
Vergroeningsplan productie
Nulmeting gedaan en doelen geformuleerd voor 2021/2022
Reduceren fossiel energieverbruik in de mix van totale energieverbruik. Eind 2020 is startpunt 100.
Reduceren energieverbruik fabriek ten opzichte van geproduceerde aantal kilogrammen. 2020 is startpunt 100.
Reduceren waterverbruik fabriek ten opzichte van geproduceerde aantal kilogrammen. 2020 is startpunt 100.
Reduceren kg productafval gemeten als % van totale hoeveelheid geproduceerde kilogrammen. 2021 is startpunt 100
Reduceren kg gebruikte verpakkingsmaterialen als % van totale hoeveelheid geproduceerde kg en verbeter op gebied van recyclebaar/circulair materiaal. 2021 is startpunt 100.
Momenteel zijn er geen doelen geformuleerd ter verbetering van de afvalwaterkwaliteit. Dit onderwerp zal opgepakt worden in 2022.
Met de 5 grootste toeleveranciers plannen maken ter vergroening van de supply chain. Onderzocht zal ook worden of er meer grondstoffen uit teelt, dichter bij huis, gebruikt kan gaan worden.
Overige informatie: Organiseer tweemaal per jaar een overleg om de oplossingen van de partners van Greenfoodfinder te bekijken om te beoordelen of ze een bijdrage kunnen leveren aan de bovenstaande vergroeningsplannen.